ФРИГОМАК

Апликации и спецификации

Кровните панели се изолирани производи кои се користат за обложување на индустриски и производствени капацитети, зависно од условите за издржливост, естетика и економија на градежништвото. Тие нудат решение за заштеда на енергија, опција за лесно проширување и лесно поврзување со метален затворач со кој совршено се вклопуваат.

Поточно кровните панели:
1. Овозможуваат одлична непропусливост на вода и воздух.
2. Посебна конфигурација на страните на панелот кои нудат зголемена отпорност на водени текови.
3. Тие може да се комбинираат со иновативни фотоволтаични ќелии, односно соларни панели.

Во случај кога треба да се покрие поголема површина која е поголема од 13.5m, се изработуваат панели со крило за преклопување.